AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom stof filtratie?

Ontstoffingssystemen zijn cruciaal voor zowel de gezondheid als de veiligheid van medewerkers, milieu én de omgeving. De lucht die u inademt bestaat niet alleen uit zuurstof, maar ook uit stikstof, schimmelsporen, (fijn)stof, etc. De longen kunnen maar een minimale hoeveelheid (fijn)stof verwerken en daarom worden we ziek wanneer we te vaak/lang (fijn)stof inademen. Stof en ziekteverzuim hangen sterk met elkaar samen. Het is daarom van belang dat vrijgekomen stoffen professioneel worden afgezogen. 

Stofafzuiging is van belang voor vele industriën. Denk bijvoorbeeld aan stofafzuiging bij metaalbewerking zoals slijpen, zagen, polijsten en breken, maar ook bij distributiecentra en bouwmarkten bij het laden en lossen alsook het legen van zakken, ontluchten van silo's en bunkers, recycling, houtbewerkingen, interieurbouw, de voedingssector, afvalverwerking, pharma, en de chemische industrie.

AXO Filtertechniek biedt stoffiltratie aan die modulair op te bouwen is. Uw filtratiebehoefte groeit mee met uw bedrijf! Mobiele stoffilters en centrale stofafzuigsystemen voor bronafzuiging of ruimtelijke afzuiging.  Ook losse afzuigarmen in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

                                                        Mobiele en/of stationaire stoffilters

Onze industriële stofzuigers zijn breed inzetbaar, zowel als mobiele stofzuiger als stationaire filterunit aan een centraal stofzuigsysteem. Afhankelijk van het te filteren materiaal zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar voor grof tot zeer fijn stof. Ook geschikt voor toepassingen en omgevingen met ATEX gebieden.

Standaard zijn de units voorzien van een filter met vuilafstotende coating. Optioneel kan een HEPA filter worden gemonteerd. Door het modulaire systeem kan dit ook achteraf worden toegepast.
Om de verzadiging van het filter in de gaten te houden, zijn de units voorzien van een filterindicator om de filterconditie te monitoren. Voor de stofafvoer kan gekozen worden voor een stofopvangbak op zwenkwielen of trechter, welke voorzien kan worden van handbediende of automatische losklep.


Door het compacte ontwerp is plaatsing in een centraal stofafzuigsysteem of als losstaaande unit direct in de omgeving van de stofbron mogelijk. De volledig stationaire units zijn voorzien van mechanisch gereinigde filterpanelen. Middels een klopsysteem of persluchtventielen worden de filters schoongeklopt of schoongeblazen.

Alle units zijn standaard voorzien van een geïntegreerde ventilator die in een geluidsdempende omkasting is geplaatst. Optioneel kan er een extra geluidsdemper worden gemonteerd.
Door de modulaire opbouw is er maximale flexibiliteit in de afzuigvolumes en opstellingen mogelijk.

Ruimtelijke stof filtratie voor fabriekshallen, distributiecentra, bouwmarkten, etc...

Los van het feit dat (fijn)stof erg schadelijk is voor de gezondheid, zijn vloeistoffen en elektrostatische ladingen ongekende magneten voor stofdeeltjes. Hierdoor hoopt het (fijn)stof zich op in de kleinste hoeken van apparaten en machines, met onverwachte storingen en extra onderhoud als gevolg. 
Een van onze totaaloplossingen is een industriële luchtreinger met een uniek filter voor plafondmontage met geïntegreerde ventilator. Het filtersysteem garandeert niet alleen een stofvrije omgeving, maar ook jarenlang gebruiks- en bedieningsgemak. Het systeem bestaat uit een innovatieve filtertechnologie waardoor de luchtreiniger altijd schone, gefilterde lucht verspreidt.

 • Continu dezelfde hoeveelheid schone lucht
  Of het filter nu schoon of verzadigd is, u merkt niets aan de hoeveelheid gefilterde lucht. De ventilator toert automatisch op en af. Hiermee wordt altijd hetzelfde volume schone lucht gegarandeerd en treden bovendien aanzienlijke energiebesparingen op.
 • LED indicator
  Een LED-indicator geeft middels verschillende kleuren en eventueel knipperen, de status aan van de luchtreiniger. Voorbeelden hiervan zijn: normale operatie (groen), filter bijna verzadigd (oranje), filter aan vervanging toe (rood).
 • Dynamische luchtstroom
  In tegenstelling tot een statische filterinstallatie is het mogelijk om ook moeilijk bereikbare plaatsen te reinigen. Door middel van het strategisch programmeren van de verstelbare uitblaaslamellen en timers, zijn er dynamische luchtstromen te creëren.
 • Touchscreen bediening
  Een touchscreen bediening geeft de mogelijkheid om alle luchtreinigers individueel te monitoren en programmeren. Daarnaast worden storingen en servicebehoeften grafisch weergegeven op het touchscreen.
 • Filterherkenning
  Er zijn verschillende filters beschikbaar, van fijn tot grof. Het systeem herkent zelf het geplaatste filter en past de instellingen van de luchtreiniger automatisch aan waardoor een optimale werking gegarandeerd is.

U bent verzekerd van schone lucht voor een vast bedrag in de maand (levering, installatie, service én onderhoud inbegrepen)Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Voordelen van stof filtratie

 • Een veilige en schone werkplek
 • Minder machinestoringen
 • Inademen van stofdeeltjes kan de gezondheid ernstig schaden
 • Minder ziekteverzuim
 • Voorkomen van stofexplosies
 • Voorkomen vervuiling van milieu en omgeving
 • Modulaire opbouw mogelijk
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn