AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom nevelafzuiging ?

  • Olienevel is schadelijk voor de gezondheid
  • Olienevel in ventilatiebuizen kan leiden tot brandgevaar
  • Olienevel vervuilt de omgeving en slaat neer op ramen, trappen en vloeren
  • Olienevel kan schade veroorzaken aan elektronica
  • Olienevel veroorzaakt gladde vloeren en trappen
  • Strenger wordende wet- en regelgeving


Waarom de KUBE olienevelfilter ? 

 

Oliemist, koelemulsienevel en rookdeeltjes tijdens productieprocessen 

Zoals lasrook ontstaat bij las- en snijwerkzaamheden en het inademen van deze lasdampen een direct risico kan vormen voor de gezondheid van uw medewerkers, geldt dit ook voor het werken met metaalbewerkingsvloeistoffen. Deze vloeistoffen worden gebruikt om gereedschappen, machines en producten mee te smeren en koelen. 

Metaalbewerkingsvloeistoffen zorgen ervoor dat gereedschappen waarmee producten worden bewerkt niet oververhit raken, de producten beschermen en de spanen afvoeren. Door de druk waarmee koelvloeistoffen op het product worden gespoten en de hoge snelheden waar het gereedschap mee draait, ontstaat olienevel of koelemulsienevel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boren en frezen.
Deze zeer fijne druppeltjes olie komen in de lucht terecht en kunnen veel schade aanrichten aan machines en hebben een negatief effect op de gezondheid en productiviteit van uw medewerkers. Door het neerslaan van de olie in luchtleidingen en op vloeren en trappen kunnen tevens (brand)gevaarlijke situaties ontstaan.

Tijdens de bewerking van metalen kunnen zeer hoge temperaturen ontstaan waardoor de olie, koelemulsie en/of het product verbrandt en niet alleen olienevel, maar ook dampen en rookdeeltjes vrijkomen. 

Gezondheidsrisico's 

Als vrijgekomen nevel niet wordt gefilterd, kan dit risico's met zich meebrengen. Los van het feit dat olienevel schadelijk kan zijn voor uw metaalbewerkingsmachines, brandgevaarlijk kan zijn en de groei van bacteriën en schimmels bevordert, kunnen er verschillende gezondheidsklachten ontstaan.

Door inademing van nevel en rookdeeltjes kunnen klachten ontstaan aan de luchtwegen zoals keel, neus en longen. Het neerslaan van deeltjes op de huid kan hardnekkige jeuk en uitslag veroorzaken. Op de lange termijn kunnen deze deeltjes zelfs kankerverwekkend zijn.
Industriële filtratie van olienevel, koelemulsienevel en rookdeeltjes 

Met de KUBE nevelafzuiging worden vrijgekomen fijne deeltjes uit de luchtstroom gefilterd en schone lucht direct terug de fabriekshal in geblazen. Alle afgevangen vloeistof gaat via de olieretourslang weer terug de machine in of wordt separaat opgevangen.
Vaste deeltjes worden gefilterd door het multi stadium filtratiesysteem en kunnen onder andere via de uitwasbare filters uit de KUBE worden verwijderd. Een filterindicator geeft aan wanneer de filters verzadigd raken.

Een eenvoudige oplossing om uw productieruimten schoon en veilig te houden. Uw medewerkers en uw machines hebben geen last meer van schadelijke olieneveldeeltjes. Uw bedrijf voldoet hiermee aan de laatste Arbo eisen en de MAC-waarden, oftewel limietwaarden voor olienevel in de lucht. Als u advies nodig heeft, denken onze technische adviseurs graag met u mee!

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn