AXO Filtertechniek
Micronfilter

Wat is UV licht?

Ultraviolet licht wordt door de zon geproduceerd in verschillende golflengtes. UV-A licht bestaat uit lange golven (van 315 tot 400 nanometer) en is bekend om het versnellen van het huidverouderingsproces. Dit licht is er het hele jaar door en 95% hiervan bereikt de aarde.

UV-B licht bestaat uit middellange golven (van 280 tot 315 nanometer) en veroorzaakt de bruine kleur in de zomer. Dit licht is er voornamelijk in de lente en zomer (in Europa) en slechts 5% bereikt de aarde. De rest wordt geabsorbeerd door de ozonlaag.

UV-C licht bestaat uit korte golven (van 200 en 280 nanometer) en is schadelijk voor de mens, omdat het cellen vernietigt. Dit licht bereikt de aarde niet, doordat het volledig door de ozonlaag wordt geabsorbeerd.

UV lampen hebben verschillende eigenschappen waarbij het type UV licht bepalend is voor de toepassing. Lampen die UV-A of UV-B licht produceren worden voornamelijk gebruikt voor insectenwering, uitharden, detectie, inspectie, chemische processen etc.Met UV-C lampen, ook wel desinfectie lampen genoemd, kan men efficiënt, grondig en chemicaliënvrij oppervlakten/producten, water en lucht desinfecteren. 

AXO Filtertechniek UV waterzuivering maakt gebruik van UV-C LED lampen die zeer energiezuinig zijn en een levensduur hebben tot wel 10.000 uur! Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Waterzuivering met UV licht

Ultraviolette waterzuivering is de meest effectieve methode om bacteriën uit het water te desinfecteren. UV stralen dringen schadelijke pathogenen in het water binnen en vernietigen ziekteverwekkende micro-organismen door hun genetische kern (DNA) te verstoren. Het reproductievermogen wordt zo op een uiterst effectieve manier geëlimineerd. 

Water desinfecteren met ultraviolet licht is uitzonderlijk eenvoudig, effectief en milieuvriendelijk. UV-systemen vernietigen 99,99% van de schadelijke micro-organismen zonder chemicaliën toe te voegen of de smaak of geur van het water te veranderen. 
UV-licht is een natuurlijk proces en produceert geen schadelijke chemicaliën in water. Het is een veilige, effectieve en milieuvriendelijke desinfectiemethode die wereldwijd wordt gebruikt voor residentiële en industriële toepassingen.

Ultraviolette zuivering zelf is niet voldoende om water tot drinkwater te zuiveren. De UV-straling is namelijk alleen effectief voor de behandeling van bacteriën en virussen. UV-licht werkt niet om verontreinigingen zoals chloor, zware metalen en vluchtige organische stoffen te verwijderen. UV-systemen worden darom vaak gecombineerd met omgekeerde osmosesystemen om een ​​compleet zuiveringsproces te bieden voor het veiligste drinkwater.


UV waterdesinfectie integreren in uw processen en producten?

PearlAqua
UV Waterzuivering
PearlAqua.pdf (954.27KB)
PearlAqua
UV Waterzuivering
PearlAqua.pdf (954.27KB)

Met de PearlAqua Micro introduceren wij een van de meest compacte UV-systemen ter wereld. Het Micro-platform is ontworpen voor integratie op de krapste plekken. Het maakt de toepassing van UV-technologie mogelijk in bijna alle denkbare producten en behandelprocessen die nooit voor mogelijk werden gehouden. Download onze brochure voor meer informatie.

Voordelen van UV waterdesinfectie

• Vrij van chemicaliën; UV-desinfectie gebruikt geen chemicaliën zoals chloor en laat geen schadelijke bijproducten achter

• Smaak- en geurvrij; UV voegt geen chemische smaak of geur toe aan het water

• Uiterst effectief; een van de meest effectieve manieren om ziekteverwekkende microben te doden door 99,99% te vernietigen

• Door deactivatie van de DNA structuur kan er geen resistentie worden opgebouwd door ziekteverwekkende microben

Onderhoud is beperkt tot het vervangen van de UV-lamp

• Laag energieverbruik

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn